De leidstersIMG_7012

JosienBeste ouders en belangstellenden,

 

Als eigenaresse en leidster van kinderdagverblijf Het Kleinhuys stel ik mij graag aan u voor.

 

Mijn naam is Josien Voorthuis, ik woon in Arnhem en heb een gezin met drie, al volwassen, kinderen. Na mijn Hbo-opleiding Klassiek Ballet aan het Arnhems- èn Brabants Conservatorium en het opzetten en leiden van mijn eigen Balletschool, heb ik eind jaren negentig besloten om mij volledig te gaan richten op de opvoeding en verzorging van het jonge kind. Via diverse functies op kinderdagverblijven, peutergroepen en als hoofdleidster van antroposofische speelgroep ‘De Korenbloem’ in Velp, ben ik in 2005 met Het Kleinhuys gestart.

VeraIk kan er erg van genieten om te zien hoe elk kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt. De kleine groepen bieden hiervoor de ruimte en de ontspannen, huiselijke sfeer draagt hiertoe bij. De fantasie van de kinderen stimuleer ik o.a. met behulp van tafelspelletjes, verhaaltjes en liedjes.

 

 

 

 

SigridKleine kinderen hebben altijd mijn aandacht getrokken. Hun schoonheid, openheid en speelsheid raken me in m’n hart.

Ik vind het belangrijk dat het kleine kind zich kan ontwikkelen vanuit zijn of haar eigen belevingswereld. In een vertrouwde kleine setting, waarin de wereld rond, goed en echt is.

 

 

LotteSinds begin 2019 werk ik als pedagogisch leidster bij Het Kleinhuys.
Ik heb een gezin met een zoon van 12 en woon in Arnhem.
Nadat ik mijn opleiding voor pedagogisch medewerker had afgerond, ben ik gaan werken in de kinderopvang.