VeraMijn naam is Vera Notting en ik woon samen met mijn vriend in Nijmegen. 

Ik ben een enthousiast en zorgzaam persoon en sta op een positieve en vrolijke manier in het leven.

 

Na de Vrije School in Zutphen heb ik mij tijdens twee opleidingen verder kunnen verdiepen in mijn grote passies; het werken met kinderen en theater. 

Tijdens de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Werker op Heliant in Zeist, heb ik veel geleerd over de antroposofische uitgangspunten in relatie tot de ontwikkeling van het jonge kind. De theateropleiding die ik volgde komt goed van pas als ik (theater)activiteiten (voor wat grotere kinderen) organiseer. In 2014 heb ik verschillende HBO (SPH) deelcertificaten gehaald. Na de opleiding heb ik een paar jaar bij een buitenschoolse opvang gewerkt. Verder regisseerde ik een toneelgroep voor kindertheater en organiseerde ik theaterworkshops.

 

Het is belangrijk om een kind de tijd te gunnen zich in een juiste balans te kunnen ontwikkelen. Het ontdekken, spelen en leren worden het best gestimuleerd in een rustige en liefdevolle omgeving. Een veilige plek waar het kind zichzelf durft te zijn. Ik kan er erg van genieten om te zien hoe een kind zich op zijn/haar eigen manier, ontwikkelt. De kleine groepen in Het Kleinhuys bieden hiervoor de ruimte en de ontspannen, huiselijke sfeer draagt hiertoe bij. De fantasie van de kinderen wordt ontwikkeld o.a. met behulp van tafelspelletjes, verhaaltjes en liedjes.

 

Mijn ervaring is, dat als je samen met de kinderen een activiteit inzet, er vaak een fantasievol, vrij spel bij de kinderen ontstaat waardoor ze zelfvertrouwen in het 'eigen kunnen' krijgen. Het spreekt mij aan dat er wordt uitgegaan van het positieve, maar wel binnen duidelijke grenzen. Hierdoor weten de kinderen waar ze aan toe zijn. Ik geniet er enorm van om samen met mijn collega's voor de baby's en peuters te mogen zorgen in Het Kleinhuys. Daar zet ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme graag voor in.